Русија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: После говора Владимира Путина НАСТАО ЕГЗОДУС! Ево шта се дешава!

Приватни авиони су такође виђени како иду из Русије у Израел раније овог месеца.

Четири приватна авиона кренула су из Русије у Дубаи у четвртак, након што је руски председник Владимир Путин обећао “самочишћење“ руског друштва. Дански аналитичар Оливер Александер посматрао је четири авиона који су у четвртак ујутру кренули из Москве за Дубаи користећи услугу за праћење летова FlightRadar24. Он је то описао као „егзодус“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Инсидер” је верификовао руте којима су четири авиона ишла преко веб локација за праћење летова. Није јасно ко је био у авионима нити из ког разлога су кренули у Дубаи, који, за разлику од западних дестинација, није забранио руски ваздушни саобраћај.

Приватни авиони су такође виђени како иду из Русије у Израел раније овог месеца, пошто су западне санкције почеле да утичу на руске олигархе. Хиљаде људи покушало је да побегне из Русије откако је почела инвазију на Украјину 24. фебруара, пренео је раније “Insider”, страхујући какав ће бити живот тамо јер је све изолованија од остатка света.

Неки Руси који су отишли рекли су за новинарки “Insider-а” Софији Анкел да су отишли јер су се плашили притвора и других реперкусија у земљи, а такође су се уплашили економских ситуација у Русији након што је толико земаља увело санкције због инвазије. Путин је у говору у среду рекао да Русија мора да прође кроз “самочишћење друштва“ након инвазије на Украјину.

“Колективни Запад покушава да расцепи наше друштво, спекулишући о војним губицима, о социо-економским ефектима санкција, како би изазвао побуну народа у Русији. Али било који народ, посебно руски народ, уме да разликује праве патриоте од копилади и издајника и испљунуће их. Сигуран сам да ће ово неопходно и природно самочишћење друштва само ојачати нашу земљу, нашу солидарност, заједништво и нашу спремност да одговоримо на сваки позив на акцију“, рекао је Путин.

У говору је изгледало да Путин има на уму богате, прозападне Русе, истичући оне који имају имања у Француској или САД који су навикли да једу остриге и гушчије паштете, као и да су „слуге Запада“ које су ту да расцепе руско друштво.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо