Спорт

МЕДВЕДЕВ ПРИТЕРАН УЗА ЗИД: Докажи да ниси „Путинов човек“, иначе следи ИЗБАЦИВАЊЕ СА ВИМБЛДОНА?!

Руском тенисеру Данилу Медведеву прети опасност да неће моћи да игра на Вимблдону због тренутне интервенције његове земље у Украјини, јављају амерички и британски медији.

Уредник енглеског „Тајмса“ Крис Смит наглашава, по његових информацијама, да ће Медведев морати да приложи уверење да не подржава политику председника Русије Владимира Путина, те да неће махати руском заставом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тамошњи министар спорта Најџел Хадлстон рекао је да се тренутно разговоара са Ол Ингланд Клубом о условима под којим би руски тенисери могли да наступају на травнатом Гренд слему, преноси „Телеграф.рс“.

Медведеву је добро кренуло ове године, иако није успео да се рунише на Аустралијан опену поразом у самом финалу од Рафаела Надала, али је успео да преузме прву позицију АТП листе од Новака Ђоковића.

Ипак, радост је трајала веома кратко, јер је Данил већ на Индијан Велсу доживео велики ударац елиминацијом у раној фази, тако да ће Ђоковић по завршетку такмичења који су у току поново доћи на врх светског тениса.

Русу за сада нико не прави проблеме на америчкој турнеји (осим он сам себи) и вероватно да се неће ништа епохално по политичком питању ни у Мајамију.

Након тога следи сезона на шљаци, а верујемо да ће се ситуација у вези Вимблдона бити већ јасна и до самог почетка Ролан Гароса који је следећи Гренд слем на програму ове сезоне.

Извор: Телеграф