Русија

Москва упозорила: ОВО ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН,ТРПЕЋЕТЕ ПОСЛЕДИЦЕ!

– Министарство спољних послова Бугарске прогласило је 18. марта десет дипломата у руској амбасади у Софији персонама нон грата. Демарш без преседана по обиму је осми у низу бугарских протеривања руског дипломатског особља од 2019.

– Као и претходне акције, и ова је предузета под натегнутим изговором. Истовремено, то се природно уклапа у атмосферу хистерије коју подстичу земље НАТО-а и ЕУ због наше специјалне војне операције заштите цивила Донбаса и демилитаризације и денацификације Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овај потез квалификујемо као још једну провокацију, покушај да се добије такмичење у брзини којом се односи са Русијом могу рушити без размишљања о последицама, националним интересима или тежњама бугарског народа- изјавила портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Као и на претходне потезе, и овај непријатељски чин добиће одговарајући одговор- наводи се на Твитер налогу Министарства спољних послова Русије.

Захвални смо многим Бугарима који су имуни на антируску пропаганду, разумеју основе онога што се дешава и говоре против ове кратковидне политике- додала је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com