Русија

НАСТАО ХАОС! Путин посвађао НАТО

Москва — Чланице НАТО савеза не слажу се с планом проширења војне помоћи Украјини, јавља агенција Блумберг позивајући се на неколико извора.

Према тим изворима, али и по једном документу, неке од чланица НАТО алијансе, које додуше нису именоване, желе да избегну директан рат са Русијом, сугеришући да би Путин могао да употреби оружје за масовно уништење уколико би НАТО превише наоружао Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Булмберг је цитирао једног француског званичника, чије име није објављено, а који је рекао да би слање тенкова и борбених авиона “само долило уље на ватру”.

Такође се наводи да у документу у који је та агенција имала увид, стоји да неке западноевропске земље сматрају да би испорука оружја Украјини требало да буде ограничена услед оправданог страха да би се догађају могли отргнути контроли.

С друге стране, постоје и оне европске земље, попут источноевропских, Велике Британије, као И балтичке земље, које имају потпуно другачије мишљење, будући да се снажно залажу за слање додатног оружја Украјини.

Подсетимо, портпарол Кремља изјавио је да ће Русија употребити нуклеарно наоружање уколико буде постојала претња њеној егзистенцији, односно постојању.

Блумерг такође подсећа и да западна алијанса већ снабдева Украјину оружјем,међу којим су и против-тенковски ситеми, ракете, гранате, пушке, као и бројним другим оружјем, прнела је руски канал Раша тудеј.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92