Свет

НАТО издао хитно наређење својим командантима!

НАТО ће данас рећи својим војним командантима да израде планове за нове начине одвраћања Русије након напада на Украјину, и да размотре размештање додатних трупа и постављање противракетне одбране у источној Европи, преноси Ројтерс позивајући се на неименоване званичнике и дипломате

Министри одбране састаће се данас у седишту НАТО, и то нешто више од недељу дана пре него што се лидери савезничких земаља, укључујући америчког председника Џозефа Бајдена, окупе у Бриселу 24. марта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министри ће, такође, саслушати украјинског колегу Олексија Резникова, за којег се очекује да ће се залагати за добијање више оружја из појединих земаља НАТО-а.

– Морамо да ресетујемо нашу војну позицију за ову нову реалност – изјавио је јуче генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, наводећи да ће министри започети важну расправу о конкретним мерама за јачање безбедности чланица НАТО-а на дужи рок и у свим доменима.

Иако је најмање 10 највећих чланица НАТО-а, укључујући САД, Британију и Француску, распоредило већи број трупа, бродова и ратних авиона на свом источном крилу и ставило их у приправност, Алијанса још мора да размисли како да се, средњорочно гледано, суочи са новом безбедносном ситуацијом у Европи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг