Спорт

НЕЗАПАМЋЕНИ СКАНДАЛ! Украјинац ошамарио првог човека Европске тениске федерације због Русије

ЛОВ на Русе у свету спорта је постала омиљена тема западних медија.

Елеминисани су руски фудбалски клубови из Европе, репрезентација „зборнаје“ неће моћи да игра бараж за СП у Катару. Ни на кошаркашким теренима није боље, избачени су ЦСКА, Уникс и Зенит из Евролиге, као и Локомотива из Еврокупа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Масовно се Руси елиминишу са спортских борилишта у колективним спортовима, а сада се прешло и на индивидуалне. Наиме, стижу захтеви да се санкционише Данил Медведев и остали тенисери,а  за то време се догодио велики скандал на састанку поводом драме која дрма цео свет.

Секретар Тениског савеза Украјине Јевгениј Зукин (38) ошамарио је Томаса Хамерла, првог човека Европске тениске федерације, на састанку који се одржао у суботу у Анталији.

Због инцидента је чак позвана и полиција која је дошла на лице места, а већ наредног дана је Тениски савез Украјине послао писмо Европској тениској федерацији тражећи да се сви руски и белоруски тенисери и тенисерке санкционишу, што се до данас (још) није догодило.

Наводно, свађа је почела око саопштења Европске тениске федерације коју је Зукин назвао „срамотно слабом“, а био је толико бесан да је желео и физички да се обрачуна са Хамерлом.

– Прочитао сам саопштење, завршио вечеру, устао од стола, окренуо се и видео Хамерла који је био на пет столова од мене. Дошао сам код њега и питао га како си могао ово да урадиш. Рекао ми је ‘одлази’, а онда сам га слабије ошамарио и отишао од њега“, испричао је Зукин који је потом одведен у полицијску станицу у Анталији где је дао изјаву, а потом се извинио Хамерлу због жестоке реакције.

Аустријанац није желео да коментарише случај, пошто је истрага у току, али је прихватио извињење пошто разуме нервозу у тренутку када су његови родитељи и бака још у Кијеву.

Украјинци се бахате на све стране, можда им то на крају дође главе.

 

Извор: Новости.рс