Свет

НИЈЕ ДОБРО: ЕУ спрема нови удар на Русију

Чланице ЕУ припремају нове санкције против Русије које ће бити објављене у наредним сатима, рекао је извор из француског председништва.

Изјава је уследила неколико часова после телефонског разговора између руског предсједника Владимира Путина, француског лидера Емануела Макрона и немачког канцелара Олафа Шолца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Објавићемо нове санкције у наредним часовима. Разговори између лидера били су искрени и тешки – навео је извор, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Нове санкције Европске уније против Русије требало би да ступе на снагу у недељу, изјавио је француски министар спољних послова Жан-Ив ле Дријан

– Сада је у припреми нови пакет санкција који би требало да ступи на снагу од данас – рекао је Ле Дријан за радио-станицу “Франс интер”.

Из француског председништва су навели да ће наставити да врше максималан притисак на Русију да обустави војне активности у Украјини.

Из Кремља су након телефонског разговора лидера саопштили да је Путин скренуо пажњу Шолцу и Макрону на кршења људских права које врше украјинске безбедносне снаге, те указао на погубљења дезертера, узимање талаца и употребу цивила као људски штит, постављање тешког наоружања у стамбеним деловима недалеко од болница, школа и обданишта.

Извор: Срна

Ознаке