Свет

Нови извештај! ВОЈНЕ ТРУПЕ СВЕ ВИШЕ СТЕЖУ ОБРУЧ ОКО КИЈЕВА

Групација трупа самопроглашене Доњецке Народне Републике, у нападу, преузела је потпуну контролу над насељем Степное и гони јединице 53. засебне механизоване бригаде украјинских оружаних снага које се повлаче. Погинуло је 25 људи, уништено је 2 тенка, 2 борбена возила пешадије и 5 теренских возила, рекли су из министарства одбране.

У правцу Новоселовка Втораја – јединице самопроглашене Доњецке Републике напредовале су до дубине до три километра, прешле пут Каменка – Верхнеторецко, и боре се са првим падобранским батаљоном 25. одвојене ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током ноћи под контролу је узет већи део насеља Верхнеторерскоје, где се воде борбе са другим батаљоном исте бригаде. Укупно је у овом правцу током ноћи погинуло до 40 припадника особља, уништено је 5 оклопних транспортера и 4 теренска возила.

Увече 19. марта и ујутру 20. марта извршени су удари прецизним оружјем дугог домета по војној инфраструктури Украјине. Из вода Црног мора крстареће ракете „Калибар“ морског базирања у ремонтној фабрици Нежин уништиле су радионице за поправку украјинске оклопне технике оштећене у ратним дејствима.

Из вода Каспијског мора крстареће ракете морског базирања „Калибар“, као и из ваздушног простора изнад територије Крима, авијацијски ракетни системи „Кинжал“ са хиперсоничним аеробалистичким ракетама уништили су велику базу за складиштење горива и мазива. Украјинских оружаних снага у близини насеља Константиновка, Николајевска област. Из ове базе вршене су главне испоруке горива за украјинску оклопну технику у борбеним подручјима на југу Украјине.

Високопрецизне ракете са ваздушним лансирањем погодиле су центар за обуку снага за специјалне операције украјинских оружаних снага, где су се налазили страни плаћеници који су стигли у Украјину, у близини насеља Овруч, Житомирска област. Убијено је више од 100 снага за специјалне операције и страних плаћеника.

Током ноћи оперативно-тактичка и војна авијација погодила је 62 војна објекта Украјине. Међу њима: три командна места, једна инсталација вишецевних ракетних система, два складишта ракетног и артиљеријског наоружања и једно складиште горива, као и 52 места где је концентрисана војна техника.

Руски ПВО системи оборени у ваздуху: један хеликоптер Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства у рејону села Коханое, шест украјинских беспилотних летелица, укључујући један Баирактар ​​ТБ-2 у области Шибеное, и једну украјинску тактичку балистичку ракету „Точка-У“ у рејону Чистоводовка северно од насеља Изјум Артиљеријском ватром уништено је шест украјинских мобилних система за електронско ратовање „Буковел“.

Укупно, од почетка сукоба у Украјини, уништено је 207 беспилотних летелица, 1467 тенкова и других оклопних борбених возила, 148 вишецевних ракетних бацача, 573 топова и минобацача пољске артиљерије, као и 1262 јединице специјалних војних возила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com