Свет

Огласила се славна Рускиња: „А КАД СУ БОМБАРДОВАЛИ ЈУГОСЛАВИЈУ, ТАД СТЕ ЋУТАЛИ?“

Славна Рускиња има поруку за Украјинца Александра Долгополова и цео свет

Један од најгласнијих против рата у Украјини и заговорник санкција за руске спортисте је Александар Долгополов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је одлучио да узме оружје и брани своју земљу од руских војних напада, за шта је добио подршку многих, али, његови ставови да се суспендију сви руски спортисти су наишли на неодобравање.

Трострука олимпијска победница у уметничком клизању Ирина Родњина сматра да бивши украјински тенисер Александар Долгополов себи придаје велику важност, тиме што тражи да се Данил Медведев и остали руски тенисери и тенисерке суспендују са свих турнира у свету.

Поменула је и бомбардовање Југославије 1999. године од стране НАТО и тадашњу политику света према спортистима земаља агресора.

Ирина Родњина велико је име у свету уметничког клизања, а у Русији је у више мандата и посланица Државне думе.

Она сматра да спортисти из Русије трпе огроман притисак од стране западног света, те да је спорт жртва политике.

– Сада је то општа ситуација. Можда треба да стекнемо мудрост и стрпљење. Некако ми све то чак делује и смешно. За украјинског тенисера који није био ни у првих 100, било би најбоље да превише не брбља – рекла је Родњина, а потом додала:

– Неким момцима је дозвољено, другима није. Време је такво. Сада нема питања о правди. Постоји општа психоза. Штета што је спорт пао на ово.

Ирина Родњина се присетила 1999. године и бомби НАТО које су 78 дана падале по Србији и Црној Гори, највише по цивилним објектима.

– Када су све НАТО земље бомбардовале Југославију, мирно су њихови спортисти учествовали у свим такмичењима. Ја ц́утим о Америци која је водила толике ратове, а нико никада у целој историји олимпијског покрета није покренуо питање о уклањању спортиста из САД. Ово још једном показује селективност и веома болан однос према нашим одлукама – истакла је Родњина.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо