Русија

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Руски лидер се дотакао Крима, па поручио једно – “то су СВЕСНО одабрали”

Он је на скупу подсетио како су током тешких недеља фебруара и марта 2014, становници Крима и Севастопоља показали храброст

Руски председник Владимир Путин данас се поново осврнуо на руску офанзиву на Украјину, а том приликом споменуо је полуострво Крим, али и признао да се руској економији “црно пише”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поновно уједињење Крима и Русије била је исправна и правовремена одлука, погледајте само шта се сада дешава у Донбасу, изјавио је Путин.

Он је на скупу о друштвено-економском развоју Крима и Севастопоља подсетио како су током тешких недеља фебруара и марта 2014, становници Крима и Севастопоља показали храброст, патриотизам и стали на пут неонацистима и радикалима, онима који су организовали и извршили државни удар у Кијеву, пренела је агенција РИА Новости.

– Људи на Криму и у Севастопољу нису се тргнули, окупили и победили. Они су свесно одабрали да буду заједно са Русијом. Протекле године су убедљиво доказале колико је тај избор био исправан и правовремен. Погледајте само шта се данас дешава у Донбасу – рекао је Путин, преноси Тањуг.

Он је изјавио да нова реалност захтева да руска економија прође кроз структуралне промене, да ће доћи да повећања незапослености и инфлације и додао да је циљ власти да их максимално смањи.

Ове речи руског лидера долазе након јучерашњих, када је рекао да Запад није успео да спроведе “економски блицкриг” против Русије.

 

 

 

 

 

 

Извор: РИА Новости