Србија

ОГЛАСИО СЕ ВУЛИН: Имамо имена, знамо ко треба да уђе у земљу, знамо план и организацију!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин данас се обратио јавности поводом оптужбе Бобана Богдановића Пацова и његовим наводним сазнањима о убиству Оливера Ивановића истакавши да је КРИК за који је и дао интервју „покушао да криминализује нашу земљу и да на тај начин утиче на изборне резултате“

Вулин је истакао да је убиство Оливера Ивановића озбиљан случај, где се Србија обратила најбољим службама света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У складу са резолуцијом 1244 ми не можемо на КиМ да спроводимо истрагу, али смо од свих тамо тражили помоћ. Када смо тражили сателите, рекли су нам да је било магловито, када смо тражили камере, рекли су нам да ће то да буде урађено 4 године касније. КРИК је покушао да криминализује нашу земљу и да на тај начин утиче на изборне резултате.

Министар Вулин је открио да полиција има сазнања да ће током недеље поједине групе покушавати да обесмисле изборе, упадањем у просторије, разбијањем кутија…

– МУП и БИА имају информације да се за дан избора припрема више група, мотивисаних и организованих од стане појединих политичких партија у земљи и страног фактора, који ће покушати да компромитују, па и спрече избпоре. МУП и БИА неће дозволити да изборни дан прође тако.

– Имамо имена, знамо да неки треба да уђу у нашу земљу. Али, читав безбедносни апарат ове земље неће дозовити да се нешто тако догоди. Знамо план, организацију, знамо ко треба да стигне… Много је боље да од тога одустану.

Како је објаснио, полиција је свесна шта се спрема, и грађани не треба да сумњају да ће воља грађана бити заштићена.

– Ово што је КРИК покушао да уради је део предизборне кампање, односно криминализације… Све лажи су лако и једноставно раскринкане. Од имена наводних убица, крунског доказа, поседовања лажног Инстаграм налога… Доказано је да у овој земљи постоје људи који су спремни да ураде све како би компромитовали председника Вучића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс