Русија

Ово ће их разбеснети! РУСИ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛИ ШЕФУ ХРВАТСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ

Фото: Јутјуб

РУСКА амбасада у Загребу оштро је протестовала због изјава хрватског министра спољних и европских послова Гордана Грлића Радмана, који је председника Русије Владимира Путина назвао злочинцем.

– Москва је скренула пажњу на изјаве хрватског министра упућене Русији и њеном руководству, које је он рекао 23. марта 2022. у емисији „А сада Влада“ на Хрватској радиотелевизији. Увредљив језик и неутемељене оптужбе шефа хрватског ресора за спољну политику на рачун председника Руске Федерације су апсолутно неприхватљиве – наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је, како наводе, сасвим недопустиво називати „режимом“ легално изабране власти Руске Федерације и јавно говорити о пожељности њихове смене.

– Имајући то у виду, руска страна је изразила снажан протест Загребу. Овакво неодговорно понашање представника хрватског руководства разара ткиво билатералних руско-хрватских односа који ове године обележавају 30 година. Позвали смо Загреб да настави с одржавањем изгледа како би се избегле негативне последице за међудржавне односе Русије и Хрватске. Такође сматрамо потребним да се сви придржавају опћеприхваћених правила међународне комуникације и дипломатског бонтона – стоји у саопштењу руске амбасаде.

Грлић Радман је изјавио да је руски предсједник Путин „ратни злочинац“, а такође се понадао да „руски аутократски режим“ неће бити дугог века и тврдио да би Хрватска „знала како да узврати“ на остваривање руских претњи.

 

Извор: Новости.рс