Русија

ПЕСКОВ ОТКРИО У КОМ СЛУЧАЈУ ЋЕ РУСИЈА ПРИБЕЋИ ОРУЖЈУ СУДЊЕГ ДАНА!

Фото: Јутјуб

Русија ће прибегнути нуклеарном оружју само у случају да јој буде угрожено „постојање“, а никако због исхода тренутног сукоба са Украјином, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

– Имамо концепт безбедности који веома јасно каже да само када постоји претња за постојање државе, у нашој земљи, можемо да употребимо и ми ћемо стварно употребити нуклеарно оружје да отклонимо претњу за постојање наше земље – изјавио је јуче Песков америчкој телевизији ПБС, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио и да се подразумева да било какав исход операције у Украјини, „није разлог за употребу нуклеарног оружја“.

Песков је рекао и да је недавна опаска америчког председника Џозефа Бајдена о руском председнику Владимиру Путину прилично алармантна.

– Његова изјава о томе да Путин не треба или треба да буде на власти у Русији је наравно неприхватљива. Није на председнику Сједињених Држава да одлучује ко ће бити и ко неће бити председник Русије, о томе одлучује народ Русије на изборима – изјавио је Песков америчкој телевизијИ, преноси ТАС.

Званичник Кремља је навео и да су земље Запада заправо објавиле тотални економски рат Русији, и да његова земља мора да се прилагоди новим условима, који су, како је рекао, „прилично непријатељски“.

Песков је изјавио и да је НАТО предузео кораке који утичу на безбедносне интересе Русије и пре него што је Москва покренула „специјалну војну операцију у Украјини“.

– Морате да разумете Русију. Шта је био разлог за почетак операције у Украјини? Неколико деценија смо Западу говорили да се плашимо да се НАТО помери на исток, да се бојимо да се НАТО приближи нашим границама са својом војном инфраструктуром, водите рачуна о томе, не гурајте нас у ћошак – рекао је Песков уз напомену да Русија нема планове да нападне било коју НАТО земљу, наводи ТАС С.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс