Србија

ПОЛИЦАЈАЦ ПУЦАО СЕБИ У ГЛАВУ И ПРЕЖИВЕО: Није потегао пиштољ на колеге

Фото: Твитер принтскрин

Полицајац Жељко Д. (44) превезен је у тешком стању у Ургентни центар где се лекари боре за његов живот. Он се нашао опкољен у свом стану, али је у једном тренутку окренуо пиштољ ка себи и потегао ороз.

Како се могло чути да лицу места, све је почело када су полицајци добили позив због насиља у породици. Када су дошли на адресу, у новобеоградску Улицу народних нероја 4, установили су да је у стану њихов колега Жељко Д. (44) који је био наоружан службеним оружјем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„ВИдео сам да се нешто дешава, било је много полицајаца. Онда су из улаза изашли специјалци, на себи су имали панцире које су почели да скидају, а имали су и тактичке штитове, тако да сам знао да је у питању била нека озбиљна интервенција. После сам чуо да је то Жељко. Не знам о чему се ради, знам да је он полицајац и да је његов отац Мирко такође пензионисани полицајац, као и ја“, рекао је један комшија који је желео да остане анониман.

Станари зграде у којој се догодила трагедија, кажу да је то породица на добром гласу и да нико није очекивао да нешто овако може да се догоди.

„Његов отац Мирко је управник зграде. ВИдео сам га када је долазио, био је нормалан, а нешто касније сам га видео како се држи за главу и плаче. Тада сам схватио да је сва та полиција ту због његовог Жељка. О Жељку знам да има двоје деце, сина и ћерку и да је наставио породичну традицију и посао полицајац“, каже један од станара.

Иако је према првим информацијама Жељко Д. прво пуцао на полицију, а после у себе, како Нова.рс незванично сазнаје, у стању је пронађена само једна чаура.

Инспектори су обавили увиђај, али се МУП још није званично огласио овим поводом. Истрага о овом случају је у току.

Извор: Нова