Свет

После дебија “Кинжала” аналитичари САД престали су да се смеју

САД су се нашле у неугодној позицији након прве употребе хиперсоничне ракете Кинжал од стране Оружаних снага Русије у стварној борбеној ситуацији. Ово пишу аналитичари кинеског издања Соху.

Последњих неколико година амерички медији су на сваки могући начин исмевали успехе руских стручњака у стварању хиперсоничних ракетних система.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они не само да су довели у питање званичне изјаве руског Министарства одбране о овом питању, већ су и видео снимке са напредним тестовима наоружања назвали анимацијом.

Као што је показала московска специјална операција демилитаризације и денацификације Украјине, извештаји о руском поседовању хиперсоничног оружја сада су поткрепљени чињеницама.

На Западу донедавно нису веровали да Оружане снаге Руске Федерације поседују тако страшно оружје, пишу аналитичари из Кине.

То потврђује и реакција многих америчких и европских стручњака који су руско хиперзвучно оружје сматрали измишљотином.

Судећи по изјавама украјинских власти, Кијев није озбиљно очекивао да ће искусити моћ „Бодежа“ на себи, наводи се у чланку Соху.

У Сједињеним Државама развијају хиперсоничне ракетне системе. Међутим, у овом тренутку, Американци се не могу похвалити било чим.

Непријатан моменат је чињеница да системи противракетне одбране које је он усвојио нису у стању да пресретну ракете овог типа.

„Очигледно, САД не оскудевају ни у новцу ни у технологији – спутава их њихова велика ароганција. Американци троше много енергије на негирање достигнућа Русије и Кине и не примећују сопствене недостатке“, резимирају новинари Соху.

Раније је амерички председник Џо Бајден покушао да се оправда након успешне употребе руске ракете Кинжал у Украјини.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs