Свет

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Прекид ватре у Украјини

Прекид ватре почиње

Режим тишине за излазак цивила из Кијева, Харкова, Чернигова, Сумија и Мариупоља почеће сутра у 10 сати по московском времену, саопштио је вечерас Међуресорни координациони штаб Русије за хуманитарни одговор у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истиче се да је Русија је у потпуности обезбедила обуку и обезбеђење на планираним рутама током раније најављених хуманитарних операција евакуације цивила и страних држављана.

Подсетимо, данас је одржана трећа рудна преговора између Украјине и Русије у Белорусији. Како је саопштила амбасада Русије, постигнути су позитивни помаци у побољшању логистике хуманитарних коридора.

– Трећа рунда преговора је завршена. Постоје мали позитивни помаци у побољшању логистике хуманитарних коридора. Настављене су интензивне консултације о основном политичком блоку прописа, уз прекид ватре и безбедносне гаранције – написао је на Твитеру Михаил Подољак. Саветник шефа кабинета украјинског председника Михаил Подољак је раније на Твитеру потврдио да ће преговори почети у 16 часова по локалном времену.

Извор: Танјуг