Русија

ПОЗНАТИ РУСКИ ТАЈКУН ПРОНАЂЕН МРТАВ

Руски тајкун пронађен је обешен у својој гаражи у кући на једном од најексклузивнијих имања у Великој Британији.

Тело Михаила Вотфорда (66) пронашао је у понедељак баштован на имању Вентворт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вотфорд, који је отац троје деце, стекао је богатство у рафинеријама нафте у Украјини, а затим је основао фирму за некретнине након што се преселио у Британију.

Полиција истражује смрт са „највећом озбиљношћу“ јер се страхује да се Вотфорд нашао на листи за одстрел, а британски медији подсећају да се Москва доводи у везу са бројним „смртним случајевима у егзилу“ у Британији.

– На његово стање је можда утицала ситуација у Украјини. Време његове смрти и инвазије на Украјину сигурно нису били случајни – рекао је један породични пријатељ, преноси Сун.

Други сарадник је рекао да смрт Михаила Вотфорда покреће бројна питања.

– Након свих других сумњивих смрти руских држављана и сарадника у Великој Британији, сасвим је природно да ће се спекулисати о његовој смрти – рекао је сарадник.

Вотфорд је променио име из Толстошеја након што се преселио у Британију пре двадесетак година. Живео је са женом, Естонком, Џејн, њихово двоје деце и старијим сином из првог брака, у вили од 18 милиона фунти на имању Вентворт.

О овом пару писао је Сундаy Тимес у време када су продавали своју кућу 2015. године, а у интревјуу су се хвалили својим раскошним животним стилом, приватним авионима и вилама.

Касније се преселио у кућу Дорми, старинску вилу подељену на станове. Његова мајка Рускиња живела је у једном од станова, и била је код куће када је пронађено тело њеног сина.

– Заиста је шокантно јер је Михаил имао све за шта је могао да живи. Имао је прелепу жену, децу и дом из снова. То уопште нема смисла – рекао је пријатељ.

Након смрти Вотфорда, супруга Џејн је на Фејсбуку поделила слику на којој га љуби, држећи цигару.

– Истрага о околностима смрти је у току, али се не верује да у овом тренутку постоје било какве сумњиве околности – навели су из британске полиције.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/телеграф

Ознаке