Русија

ПРЕДСЕДНИК ПОЉСКЕ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Ако Русија употреби НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ, НАТО ће морати…

Пољски председник Анџеј Дуда изјавио је данас да би евентуална руска употреба хемијског оружја у Украјини могла да подстакне НАТО да преиспита своју одлуку да се војно не меша у сукоб

У интервјуу за Би-Би-Си, Дуда је одговарајући на питање да ли верује да се руски председник Владимир Путин спрема да употреби хемијско оружје, рекао је да је „ово нешто што свет није видео у овим размерама од Другог светског рата“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако ме питате да ли Путин може да користи хемијско оружје, мислим да Путин сада може да употреби било шта, посебно када је у овој тешкој ситуацији – рекао је пољски председник.

Дуда је казао да је Путин политички већ изгубио овај рат, а да га са друге стране, војно не добија.

Говорећи о интервенцији НАТО-а, Дуда је рекао да се сви надају да се Путин неће усудити да употреби оружје за масовно уништење.

– Ако употреби било какво оружје за масовно уништење, онда ће то променити игру у целој ствари. Сигурно ће Алијанса и њени лидери предвођени Сједињеним Државама морати да седну за сто и заиста ће морати озбиљно да размисле шта да раде, јер тада почиње да буде опасно – упозорио је пољски председник.

 

 

 

 

 

 

Извор Информер.рс/Танјуг