Свет

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО НАКОН ХИТНОГ САСТАНКА: Страни плаћеници користе цивиле као људски штит!

Председник Русије Владимир Путин одржао је састанак са Саветом безбедности поводом руске операције у Украјини

Подсетимо, одржана је друга рунда преговора Украјине и Русије након неколико дана одлагања. Украјинска делегација је каснила са доласком на предвиђен термин почетка разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након одржаног састанка са Саветом безбедности поводом руске војне операције у Украјини, огласио се руски председник Владимир Путин.

Обраћање председника Путина

– Националисти, страни плаћеници у Украјини користе цивиле као људски штит – рекао је Путин.

Обраћање председника Путина

Током војне операције у Украјини, руски војници и официри делују храбро, као прави хероји, рекао је руски председник Владимир Путин на седници Савета безбедности. Испуњавајуц́и постављене задатке да заштите наш народ у Донбасу, да обезбеде безбедност наше отаџбине, руски војници и официри делују храбро, као прави хероји – рекао је шеф државе. Он је истакао да се војници боре непоколебљиво, са пуним разумевањем исправности своје ствари.

– Чак и након рањавања, војници и официри остају у редовима. Они жртвују себе, своје животе да спасу другове и цивиле – додао је председник.

Руска војска понудила хуманитарни коридор у Украјини, обезбедила транспорт да би цивили могли да оду, али националисти то не дозвољавају

– Ја сам Рус. Како кажу, у породици имам Ивану и Марију. Али када видим примере таквог херојства као што је подвиг младог момка Нурмагомеда Гаџимагомедова, родом из Дагестана, Лака по националности, и осталих наших војника, желим да кажем: Ја сам Лак. Ја сам Дагестан. Ја сам чечен, татар, Јеврејин, Осетијан – све више од 300 националних етничких група у Русији је једноставно немогуће навести. Мислим да ме разумете – рекао је руски председник.

Нагласио је да је поносан што је „део овог света“, моћне, снажне, мултинационалне људе Русије.

– Никада нећу одустати од уверења да су Руси и Украјинци један народ. Чак и поред тога што су неки од становника Украјине били застрашени. Многи су преварени нацистичком, националистичком пропагандом, а неко је намерно, наравно, ишао путем Бандере, других нацистичких послушника који су се борили на страни Хитлера током Великог отаџбинског рата – рекао је шеф државе.

Извор: srbijadanas.com