Регион

РАДУЛОВИЋ КОМШИЈИ УБИО СИНА (16) ДА БИ МУ СЕ ОСВЕТИО: Дечака упуцао на путу до школе, а онда усмртио и РОЂЕНОГ БРАТА

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

У Плочама, стравично двоструко убиство угасило је два живота, једног шеснаестогодишњег дечака и ученика другог разреда опште гимназије и Митра Радуловића који се бавио скупљањем старог и електричног отпада. Њих је на свиреп и подмукао начин убио Митров брат Миленко, Плочанима али и полицији познат по насилничком понашању према властитом брату и околини.

Како пишу тамошњи медији, у граду су се од њега склањали, знали су да је проблематичан, али нико ни у црним слутњама није могао ни да сања да ће уништити два људска живота. Помахнитали ум сковао је паклени план како убити властитог брата и на свиреп начин осветити се комшији са којим је годинама имао несугласице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Плочани су знали да је Миленко у сукобу с породицом убијеног дечака. Њихове несугласице су старе неколико година још док су сви живели у баракама код ватрогасаца на улазу у Плоче. Тако је често реаговала полиција јер је Миленко изазвао неред. Отац убијеног дечака чак је и зазидао прозор који је гледао на Миленков стан, све како би се оградио од Миленка. Али није било помоћи – свађе су се настављале, па се он одселио у нови стан на другом крају Плоча.

Нажалост, помахниталог убице се није могао тек тако решити. И даље му је претио јер су они били добри са Митром, који је такође покушао да се склони од насилног брата преселивши се у други стан.

Вишегодишње свађе кумулирале су стравичним убиством у петак.

Миленко је најпре у граду убио дечака за којег је знао којим путем свако јутро иде у школу у исто време, а онда је кренуо у крвави погод у индустријско предграђе. На брата Митра на депонији старог отпада, где је овај остављао скупљени отпад, испалио је неколико хитаца. Кажу да га је онако измрцвареног на поду докрајчио метком у главу испаљеним из близине – пише Јутарњи лист.

Наводно га је усмртио пушком, претпоставља се да је у питању сачмарица и потом га оставио у локви крви.

Убијеног дечака дочекао је на његовој свакодневној рути кретања, између стамбених зграда, недалеко од плочанске цркве у кварту којег Плочани зову Дедиње. Несретни дечак је био сам. Помахнитали убица је паркирао свој бели југо 45 недалеко од места где ће усмртити дечака. Неки су приметили да носи шарену крпу испод које је вирило нешто налик на цев, али никоме није падало на памет да је то пушка коју је невешто камуфлирао. У том тренутку очито га није ни било брига, само је имао на уму злочин којег ће у тренутку помрачења ума извршити. Сачекао је несретног дечака и у њега испалио смртоносни хитац. Упуцао га је у леву страну главе, а једна старија госпођа под чијим балконом догодило убиство, каже да је чула четири хица.

– Ништа ме не питајте. Не знам на којем делу земље сам. Ја јадна помислила да неко нешто слави. Није ми било ни на крај памети да неко убија, а још мање дете од 16 година. Овде деца пролазе у школу и увек се чује неки жамор, али овај пут нисам чула ништа такво – говори за хрватске медије видно узнемирена госпођа.

Она додаје да је са шољицом кафе излетела напоље и да је имала шта и да види.

– Дете лежи, а једна комшиница говори: “ Момак шта је, момак шта је“, али он не одговара. Ја сам се примакнула, а он је непомично лежао на поду. Крв му је била испод главе. Ми око њега, а он је у једном тренутку отворио очи и то је био крај. Дотрчала је једна полицајка, иначе комшиница из кварта. Онда је дошла и хитна, али помоћи није било. Умро нам је пред очима – прича она и додаје:

– Како ме је то узнемирило. Урликали смо од муке и немоћи што му не могу помоћи. Пијем таблете за смирење – прича она.

Како прича Ирена Прскало, госпођа која је међу првима дотрчала, убица је чекао нестрећног дечака.

– Људи су видели да се паркирао овде ове уз ћошак, ево где је сада полицијски аутомобил – каже она.

– Умрла сам од страха. Требало је да одем код зубара, па сам устача мало раније. Када сам чула пуцњаву, помислила сам да је и код нас почео рат. Оваква трагедија ми није била ни на крај памети. Са балкона сам видела непомично тело. Боже сачувај, шта се ово догодило, не могу да поверујем. Ево стално ми је на памети само он. Крвав лежи у траву, пале му наочаре, телефон је испао поред њега. Ужас. Да сам барем могла помоћи, али нисам – прича она.

Плочани су шокирани. Миленко је одлучио да убије брата и комшијиног сина. Сви се питају какав треба да будес монструм да одузмеш живот шеснаестогодишњем дечаку.

– Ма то вам је најобичнија освета помахниталог убице. Миленко је желео да се освети породици Албанеуи и то је учинио на најсвирепији начин. Убио им је шеснаестогодишњег сина. Ма, он је узнемиравао комшије. Пуштао је гласну музику, од њега нико није имао мира. Полиција је ту долазила више пута, али ето, да су га одвели на време у затвор или у лудницу, трагедија је могла да се избегне – огорчани су Плочани са којима су хрватски медији разговарали.

Како је навео Зоран Тиквица, директор криминалистичке полиције, обе особе су убијене са више хитаца.

– Обављен је увиђај над телима жртава, над починиоцем, оружјем и његовим станом. Утврђено је да је малолетник убијен први, око 7.40 часова, док је ишао у школу. Друга жртва је убијена на свом радном месту око 8 сати. Обе жртве су убијене са више хитаца. Имамо индикације о мотивима, али о томе не можемо да говоримо. Једна од жртава је брат особе која је осумњичена да је починитељ – водитељ криминалистичке полиције .

Извор: Јутарњи лист