Србија

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Баба Марта се не предаје, температуре ће бити као у Сибиру

Фото: фејсбук принтскрин

Данас нас очекује пораст температуре, док се у понедељак враћамо на старо – поново хладно

РХМЗ је данас издао упозорење да се до краја недеље на подручју Србије очекују јаки јутарњи мразеви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У упозорену РХМЗ се наводи да ће за викенд на подручју Србије бити умерен, локални и јак јутарњи мраз. Најнижа температура у већини нижих предела од -10 до -5 степени, понегде и нижа, а на планинама и испод -15. Слабљење јутарњих мразева и осетни пораст дневних температура очекује се почетком наредне седмице.

Метеоролог Ђорђе Ђурић наводи да је овог јутра над великим делом региона био мраз праћен изузетно ниским температурама, од -8 до -3 степена Целзијуса. Даље он наводи да у пределима где има снежног покривача на тлу након ведре ноћи следи температура од -15 до -7 степени Целзијуса.

Јуче је био најхладнији дан у марту, како тврде метеоролози. Данас нас очекује пораст температуре, док се у понедељак враћамо на старо – поново хладно, преноси Република.

– Баба Марта показује своје право лице. Мало смо се одвикли од праве зиме, јер нам је фебруар био топао. као и јануар. Дошао нам је продор хладног ваздуха са североистока Европе, а температуре овог јутра су веома ниске, широм Војводине јутарње температуре су до -7, у Београду је чак – 5. Нешто виша температура је на југу земље захваљујући облачности где још има провејавања слабог снега – рекао је метеоролог Ђорђе Ђурић за Курир телевизију.

Метеоролог Ђорђе Ђурић истакао је да ће сутра бити веома хладно у Србији, а нагласио је да ће се на подручју Пештера кретати и око -20 степени Целзијусових.

– Оно што је најбитније, је то да врло хладно време остаје до краја ове седмице. Бићемо све време под утицајем те хладне ваздушне масе чије се језгро премешта нешто источније од нашег подручја. Сутра ујутру ће бити ведрије, али ће температуре бити још ниже од – 10 до -5 степени Целзијуса. Локално, на подручју Пештера може бити и до – 20, кад кажем Пештер мислим на Сјеницу, а овог јутра је тамо – 17 степени, али заиста то не треба да чуди – указао је Ђурић.

Када је у питању хладно време оно ће се задржати до краја недеље, а онда ће нам доћи лепше време.

– До краја недеље хладно. Од понедељка ће бити топлије, стићи ће нам топлија ваздушна маса са Медитерана. Температуре ће бити преко 10 степени, а у уторак ће бити доста топлије. А онда нам у уторак стиже један нови облачни систем, са пролазном кишом. Биће пад температре, али ни близу као сада, и онда ће кренути пролећно време – наводи Ђурић.

Извор: Информер/Република