Спорт

РУСИ, ИЗБАЧЕНИ СТЕ! Званично, нова драконска казна!

Предстојеће Светско првенство у воденим спортовима – одржаће се у Будимпешти од 18. јуна до 2. јула

Одлуком ФИНА на Светском првенству неће бити спортисти из Русије и Белорусије. Испаштају спортисти због рата између Русије и Украјине, а Белоруси су награбусили због савезништва са руским трупама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ФИНА наставља да пооштрава мере, па је поништена првобитна одлука којом су руски и белоруски спортисти, како појединачно тако и тимски, могли да се надмећу на 19. ФИНА Светском првнеству. Сада су званично поручили да је спортистима и званичницима из Русије и Белорусије забрањено је да буду део предстојећих такмичења јер њихово присуство угрожава безбедност и спортисте, те доводи у опасност спровођење такмичења. Није прошло без одговора Руске Федерације, која је обавестила ФИНА да се њени спортисти повлаче са свих догађаја под покровитељством ове организације до краја године.

И мушка и женска ватерполо репрезентација Русије избориле су визу за Светско првенство у Будимпешти, Солноку, Дебрецину и Шопрону. У обе конкуренције Русија је дисквалификована.

И даље се чека одлука ЛЕН-а за Европско првенство, које ће се такође одржати ове године. Најбоље репрезентације Старог континента окупиће се у Сплиту, ватерполисти Русије су се пласирали на основу резултата са претходног Европског првенства. Тешко је очекивати да ЛЕН неће кренути путем ФИНА.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

Ознаке