Русија

РУСИ ПОСЛАЛИ ПОРУКУ ХРВАТИМА И СЛОВЕНЦИМА: „Морају да разумеју против кога ће оружје бити употребљено“

Планови Словеније и Хрватске да снабдевају Украјину убојитим оружјем представљају авантуру, изјавио је данас директор Четвртог европског департмана Министарства спољних послова Русије Јуриј Пилипсон.

– Несхватљиви су планови које су објавиле и Словенија и Хрватска за испоручивање убојитог оружја кијевском режиму. Иницијатори те авантуре морају бити свесни против кога ће то оружје бити употребљено – рекао је Пилипсон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, слање плаћеника и испоруке оружја у Украјину ометају нормализацију и дестабилизују ситуацију у региону, како преносе страни медији.

– Што се тиче незаконитих активности странаца на територији Украјине, плаћеника, снабдевања оружјем, наш став је непромењен. Таква активност додатно кочи нормализацију, потреса регион, доводи до деградације у области безбедности. Износимо те процене свим партнерима – додао је он.

Како је казао, неке европске земље проактивно настоје да задобију наклоност НАТО и Сједињених Америчких Држава у свом „жестоком неприхватању“ догађаја у Украјини.

Директор департмана је навео да је руска страна „донекле збуњена“ реакцијом словеначких званичника у смислу нивоа русофобије.

– Међуресорни споразуми се унилатерално крше. Грађани Словеније одбијају руске државне награде, предузимају се непријатељске акције према нашим представништвима у Љубљани. А то се дешава у позадини Дана руско-словеначког пријатељства установљеног прошле године – притом, на иницијативу словеначке стране – објаснио је Пилипсон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com