Русија

РУСКА ВОЈСКА ИМА ДВА НОВА ПРОБЛЕМА! Ово би могло да има КАТАСТРОФАЛНЕ последице!

Руска војска има два нова проблема, сматрају британски обавештајци и званичник Пентагона који је инсистирао да остане анониман.

Британска обавештајна служба проценила је да су способности руске снаге да се прегрупише и прилагоди план инвазије мање него што се мислило. Британски аташе за одбрану у Вашингтону, Мик Смит, рекао је да је процена британских обавештајаца да су Руси били неприпремљени на отпор Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вероватно је да ће успешни контранапади Украјине пореметити руску способност да трупе реорганизује и прилагоди ток сопствене инвазије на Кијев“, рекао је он.

Пратите све вести о Русији и Украјини уживо!

Украјинска војска је саопштила да је прешла у напад и успела да потисне руске нападе на Кијев, којих је само у четвртак било пет. Потез украјинске војске значи да ће сада бити нападнуте мете у деловима земље које су под руском окупацијом, и имају пре свега логистички значај.

„Украјина ће сада напасти логистички важне циљеве у делу своје територије под руском војском. Ово ће приморати Русију да приоритизује одбрану свог ланца снабдевања. На тај начин биће смањена моћ Русије у офанзиви и нанет ударац моралу војске“, наводе британски обавештајци.

Други проблем је подвукао високи званичник Пентагона, који је говорио инсистирајући да остане анониман. Руска војска наводно има још врло мале количине муниције за оружје високе прецизности, због чега би могла да пређе на технолошки мање напредну артиљерију и бомбе.

Уколико се ова тврдња званичника Пентагона испостави тачном, Руси ће морати да више користе такозване „глупе“ бомбе, за које не постоји систем навођења. Оружје нижег степена прецизности у навођењу значајно повећава ризик од колатералне штете, јер не даје могућност тачног циљања мете.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо