Свет

РУСКИ АМБАСАДОР У САД: Заборавили сте шта сте урадили Србима!

Фото: Јутјуб

АМЕРИЧКО министарство одбране очигледно је заборавило како су Вашингтон и њихови савезници бомбардовали Ирак, Либију и Југославију, поручио је данас руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов, коментаришући изјаве Пентагона о наводним руским ратним злочинима у Украјини.

– Имамо осећај као да је Пентагон заборавио како су, сасвим недавно, САД и њени НАТО савезници бомбардовали градове у Југославији, Ираку, Либији. Нечувени злочини које су починили амерички војници и плаћеници у Авганистану и Сирији такође су, изгледа, нестали из сећања Вашингтона – цитирала је Антонова прес служба руске амбасаде на свом Телеграм каналу, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски дипломата је рекао и да „украјинске радикалне групе примењују тактику коју су користиле нацистичке снаге током Другог светског рата“.

– Удари наших војних снага циљају искључиво објекте војне инфраструктуре Кијева. Као одговор, украјинске радикалне групе примењују тактику коју су користили нацисти током Другог светског рата. Користећи жене и децу као живи штит, неонацисти распоређују вишецевне ракетне системе у стамбеним насељима и користе их за напад на руске трупе – саопштио је Антонов на свом Телеграм каналу.

Те снаге такође „користе ракете Точка-У са касетном муницијом против цивила“ и „спречавају цивиле да напусте зоне непријатељстава“, нагласио је руски амбасадор, наводи ТАС С.

Амерички Пентагон је оптужио руске снаге да су починиле ратне злочине у Украјини и додао да ће помоћи у прикупљању доказа о њима, оптужујући Кремљ да изводи неселективне нападе као део намерне стратегије у сукобу.

– Свакако видимо јасне доказе да руске снаге чине ратне злочине и помажемо у прикупљању доказа о томе – рекао је јуче портпарол Пентагона Џон Кирби на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг