Спорт

Скандал! РУСИ СЕ ОДРИЧУ МЕДВЕДЕВА ЗБОГ СКЛАЊАЊА ЗАСТАВЕ: Стигло објашњење зашто је то урадио!

Најбољи тенисер света контроверзним потезом навукао гнев нације

Данил Медведев, најбољи тенисер на свету, навукао је жесток гнев руског народа на себе, пошто је данас склонио заставу Русије са свог профила на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси су огорчени на Данила Медведева, не праштају му, милиони негативних коментара опасипају његов профил, али и вести на којима се појављује његово име. Тврде да се овим потезом одрекао отаџбине и да је тиме издао своју земљу. Чак иду толико далеко да тврде да Медведев једино вредно из Русије има пасош, док му је све остало из иностранства.

Председник Руске тениске федерације (РТФ) Шамил Тарпишчев сматра да је Данил Медведев урадио једино могуће што је могао, јер руски спортисти трпе до сада невиђени притисак из света због специјалне интервенције њихове војске у Украјини.

– Још нисам разговарао са Данилом. Али сада МОК забрањује употребу наше руске заставе. Чак и на друштвеним мрежама. Ово је била неопходна мера – рекао је Тарпишчев за Спорт-Експрес.

Подсетимо, руски тенисери могу да се појединачно такмиче на турнирима без националних обележја. Међународна тениска федерација (ИТФ) одлучила да суспендује руске и белоруске тенисере из свих међународних такмичења. Тако Руси и Белоруси не могу да играју за своје тимове на Дејвис купу и Били Џин Кинг купу.

Данил Медведев 28. фебруара претекао је Новака Ђоковића и постао први рекет света. Ушао је у историју као трећи руски тенисер на челу АТП, после Јевгенија Кафељникова и Марата Сафина.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс