Свет

СКАНДАЛОЗНО! Скот отерао Новака из Аустралије, па заражен шетао и кашљао у јавности

Премијер Аустралије Скот Морисон објавио је да је позитиван на коронавирус у уторак, а тим поводом су покренуте и поједине контроверзе.

Морисон је пре месец и по дана био један од главих заговорника депортације Новака Ђоковића из Аустралије, уз Алекса Хока, министра за имиграциона питања те земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хок је дискреционом одлуком укинуо Ђоковићу визу, суд у Канбери је потврдио ту одлуку, Новак је депортован из Мелбурна, а Влада Аустралије је тврдила да је опасан по јавно здравље те земље, пошто није вакцинисан.

„Данас сам тестиран позитиван на Ковид 19. Имао сам симптоме налик грипу и опорављаћу се током следеће седмице. Од недеље се тестирам сваког дана и добијао сам негативне тестове. Када је почела да ме хвата грозница тестирао сам се поново и тест је био нејасан, а онда је ПЦР стигао са позитивним резултатом. Настављам да пратим упутства и изолован сам у дому у Сиднеју“, написао је аустралијски премијер.

Навео је и да ће се потпуно повући, укључујући и виртуелне седнице, али је штета већ учињена.

Снимљен је у јавности како кашље за говорницом, па тамошњи медији сматрају да је имао корону, а био је у јавности.

Уследиле су реакције навијача другог тенисера света, пошто је Ђоковић управо због Морисона и споменутог Хока остао без шансе да брани титулу у Мелбурну.

Титулу је освојио Рафаел Надал, поставио је рекорд 21. Гренд слем титулом, а Новак је убрзо остао и без првог места на АТП листи.

„Где је онај део када за то окривљујете Ђоковића“, питала је Сара, једна од Ђоковићевих навијачица.

Подсећамо, Морисон је вакцинисан прошле године, а Новак је у Аустралију покушао да уђе са документима о медицинском изузећу, јер је био позитиван на вирус у децембру.

Извор: Нова