Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! „Намерно су то урадили, али Европљани не знају – затровали су и њих“

Београд — НАТО је током бомбардовања СР Југославије затровао и Европу, изјавила за руску новинску агенцију РИА Новости др Даница Грујичић.

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије је објаснила да су бомбардована хемијска постројења и разне опасне индустрије, што је, како каже, направило еколошку катастрофу и затровало Европу.

Према речима Грујичић, употреба НАТО бомби са осиромашеним уранијумом и уништавање објеката опасних по животну средину током ваздушних удара довели су до тога да је Србија сада лидер по броју умрлих од рака у Европи, са скоро 60.000 новооболелих од рака годишње.

„Северноатлантска алијанса није обраћала пажњу на цивилне жртве. Свима је познат чувени разговор бившег председника СР Југославије Слободана Милошевића и финског дипломате Мартија Ахтисарија, који је рекао да ће Београд бити сравњен са земљом (уколико не прихвати ултиматум)“, додала је Грујичић.

„Да имамо нуклеарну електрану, они би свакако ударили на њу, јер су напали све што је на списку објеката опасних по животну средину. Знали су да ће се у свакој рафинерији нафте, хемијском предузећу, створити локална еколошка катастрофа. Намерно су то урадили“, казала је она.

Грујичић је подсетила да је на Србију званично бачено око 15 тона осиромашеног уранијума, али наглашава „колико је то заиста било, нико не зна, и никада се неће сазнати“.

„Преузели смо иницијативу да математичком прецизношћу утврдимо, не само медицинске, већ и еколошке последице. Подаци које смо добили показују да је била загађена цела Европа. Европљани који су се радовали бомбама изнад Београда и Србије, такође су угрожени и не знају шта су дисали, јели, пили“, додала је она.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031