Русија

Шокантне тврдње! „ПУТИН НЕ УНИШТАВА УКРАЈИНУ ИЗ САМО ЈЕДНОГ ЗАСТРАШУЈУЋЕГ РАЗЛОГА!“

Огласио се војни аналитичар о ситуацији у Украјини.

Како се чини да ће напад на Украјину ући у четврту недељу, „председник Русије Владимир Путин се очигледно суздржава од покретања тоталног рата бирајуц́и да нападне спољне градове, а не престоницу Кијев“, наводи војни аналитичар у интервјуу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разговору за Ekpress.co.uk, војни аналитичар Гранц-Штефан Гади рекао је да у Русији још није било опште мобилизације. Осим тога, руско ваздухопловство је последњих дана гађало и уништавало украјинску индустрију наоружања, што се недавно јасно видело, навео је он.

„Руско руководство очигледно жели да казни Украјину и да јој отежа поновно наоружавање неко време након рата. Разоружање је, на крају крајева, био циљ руског руководства. Зато ће Украјини бити много теже да надокнади своје губитке. Руси су веома опрезни са својим ваздухопловством, на пример. Али Русија није заинтересована за рат на два фронта. У овом тренутку, 75 одсто, укључујући елитне јединице, руских копнених снага у Украјини је укључено у рат са великим бројем жртава. Русија сигурно задржава нешто од свог модернијег наоружања, и зато што у позадини увек страхују од сукоба са НАТО-ом, традиционално постоји одређена параноја. Али руски генералштаб сигурно не жели такав рат.“, рекао је Гади.

Коментари доливају уље на ватру да Путин губи контролу над инвазијом, каже експерт.

Раније ове недеље, украјински медији су цитирали Фан Ксианронга, кинеског амбасадора у Украјини, који је рекао да Кина „никада неће напасти Украјину“ и да ће пружити „економску помоћ“ земљи.

„Кина је пријатељска земља за украјински народ. Као амбасадор, могу одговорно да кажем да ће Кина заувек бити добра сила за Украјину, и економски и политички“, пренели су ове тврдње страни медјији.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО