Русија

Шокантне тврдње! РУСИЈА ДА ХОЋЕ ЗА 3 ДАНА БИ ОСВОЈИЛА КИЈЕВ: Руска армија има за циљ нешто сасвим друго!

У медијима се свакодневно објављују вести да су руске колоне све ближе Кијеву. Престоница Украјине опет је у фокусу руске војске, која стеже обруч око града. Док траје привремено примирје, како би хуманитарним коридорима све више грађана изашло пре него што се обруч потпуно затвори и крене коначни обрачун, руска војска све више размешта оклопну технику, али и борце. План је да у сам град уђу припадници специјалне једнице Спецназ, ОМОН, чеченски борци, Ингуши, Десантњики, док би подршку пружали тенкови, борбена возила и пешадија. Колико су Руси близу освајања Кијева и да ли ће украјинска престоница бити у рукама Русије говорили су генерал – мајор у пензији, Митар Ковач и бивши официр Југословенске народне армије, Веселин Шљиванчанин.

– Могу да вам причам о томе како се освајају велика насељена места. Русија је велика земља и има моћну армију. Жао ми је што је било какав сукоб настао између словенских народа. Верујем да су правилно проценили тај сукоб и какав је непријатељ. Зеленски је требало да спречи сукоб и да не гине народ. Њему је Русија сусед. Верујем да руски генерали и официри исто размишљају да су Украјинци њихов близак народ – рекао је у Пулсу Србије бивши официр Југословенске народне армије, Веселин Шљиванчанин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал – мајор у пензији, Митар Ковач сматра да се овде не ради о освајању Кијева од стране Русије, већ о ослобађању.

– Овде се ради о ослобађању Кијева, не о освајању. Терминологија пуно значи. Ово јесте ослобађање од пронацистичке власти. Америка је развијала биолочке лабораторије, припремале производњу биолошке бомбе, усмерене против словенских народа. Све је то припрема за геноцид. Нажалост, и Европска унија је поклекла и подржава власт која је пронацистичка. Све то није добро низа Европу, ни за нас у овом региону. Мислим да ће дуго времена препознају мотиви овог рата. Русија је ово морала да уради. Руси су приказали да за 24 сата могу да се нађу испред Кијева. Мислим да ће у наредним данима Руси одреаговати како ваља – рекао је у емисији Пулс Србије на Курир телевизији генерал – мајор у пензији, Митар Ковач.

Ковач је додао да се уопште не поставља питање да ли ће Руси заузети Кијев – јер је то извесно.

– Руси ће успети да ослободе Кијев, то уопште није питање да ли хоће или неће, само је питање цене. Мислим да ће бити мање жртава, него када су Американци освајали Багдад, које је трајало 20 и више дана и где је било много цивилних жртава. Да су то хтели да ураде, Руси су одавно то могли – додао је Ковач.

Веселин Шљиванчанин сматра да су циљеви руске војске све опасности по руски и словенски народ.

– Верујем да је једини циљ да се униште војни циљеви и они елементи који могу да буду опасност за Русију и њене грађане и све оне људе руског порекла. Насељено место је опасно за сваку војску. Могли бисте да поравнате тај град и сравните све цивиле, и да онда ушетате. Најгори су су снајперисти, минска поља и утврђене зграде и то се не заузима лако и једноставно – рекао је Веселин Шљиванчанин.

Ковач је објаснио да после овога неће остати исти односи Русије и НАТО пакта, али и да ће се променити европски поредак.

– Све се ради плански и осмишљено. Овде се не може разумети ни битка за Кијев нити рат у Украјини, ако се изнад тога не разуме да је ово глобални сукоб. Руска војска, паралелно и са другим деловима бојишта, гледа када ће бити сигнал напада на Кијев. Преломна је то тачка, као и снаге у Донбасу. Снаге које ће извесно бити исечене окружене и ових неколико градова који чекају да изађу цивили биће преломне тачке укупног рата. После свега не верујем да ће Украјина икада остати држава каква је била. Неће ни европски поредак, а неће остати ни исти односи између Русије и НАТО пакта – тврди Ковач.

Веселин Шљиванчанин је у Пулсу Србије истакао да „да Русија хоће за три дана би завршила са Украјином“, али да се у великим градовима какав је Кијев посебно води пажња о техници ратовања.

– Када би Русија хтела, за три дана би завршила са Украјином. Али, Русија мора да гледа шта ће да планирају други и вероватно ће водити један дуготрајни сукоб. У насељеном месту можете доживети велика изненађења, нарочито у тако великом граду. исто је проблем становништво. Када се блокирају тако велика насеља најважнији је положај – рекао је Шљиванчанин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс