Регион

ШОКАНТНО! Ево шта се сазнало из хрватског МУП-а о Матеју Перишу

Фото: Фејсбук принтскрин

Сплићанин је нестао у првим сатима 31. децембра када се удаљио из клуба Готик

Након што су медији у четвртак објавили да је у београдском насељу Умка у Улици Дан бораца бб пронађен мушки леш у фази распадања закачен за сплав, у току су обдукција и утврђивање идентитета. Како се наводи, због високе фазе распадања идентификација ће морати да сачека налазе форензичара, а на место догађаја изашле су екипе за увиђај и Хитна помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Резултате обдукције и идентификације ишчекују и у хрватској полицији будући да је још увек у току потрага за несталим 27-годишњим Сплићанином Матејем Перишем, сазнаје Јутарњи лист у хрватском МУП-у. Све док се и службено не установи идентитет, полиција неће излазити с информацијама у јавност, наводе у тексту под насловом: “И хрватско Министарство унутарњих послова чека идентификацију – је ли нађен Матеј Периш?”

Подсећамо, Сплићанин Матеј Периш нестао је у првим сатима 31. децембра када се удаљио из клуба Готик. Матеј је тај дан са својим пријатељима из Сплита преко Загреба допутовао на провод и дочек Нове године, а у Београд су стигли комбијем који је један од њих претходно унајмио у Загребу.

Након доласка у Београд и смештаја у приватном апартману кренули су на вечеру у један од локала Бетон Хале, а након тога наставили су провод у Готику. У једном тренутку Матеј је одлучио да изађе из клуба, али је оставио јакну и новчаник. Камере су га снимиле како трчи оближњим улицама и тренутак кад се код ресторана Сава Нова на Савској променади спушта до платоа код Саве.

Полицији је и даље највећа мистерија зашто је Матеј отишао из клуба те шта је био повод његовог одласка. Оно што је полиција успела да установи јесте да се сигнал његовог мобилног телефона поклапа с објектом који је снимљен како плута у реци Сави, а снимљен је те кобне ноћи. Скоро три месеца за Матејем Перишом трагају екипе речне полиције, рониоци и жандармерија, користили су се сонари и дронови, али његово тело није пронађено.

Полиција је у Србији у сарадњи с колегама из Хрватске проверавала и све дојаве особа које су наводно виделе Матеја, али се показало да нити једна од њих, нажалост, није била тачна. Недавно је такође у Сави откривено једно тело, али обдукција је показала да се не ради о Матеју. Зато се сада с нестрпљењем очекују резултати вештачења тела закаченог за сплав.

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин

Извор: Јутарњи лист