Спорт

Шокирао свет! НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Данил Медведев открио зашто је скинуо руску заставу

Руски тенисер Данил Медведев и његов агент Лев Касил говорили су о скидању руске заставе на друштвеним мрежама.

Према информацијама Спутњика, Медведев је, баш као и његов сународник Карен Хачанов, био приморан од стране Асоцијације тениских професионалаца (АТП) да то уради.

Играње тениса без националних обележја био је једини начин да Медведев настави да представља своју земљу и бави се тенисом, признао је у изјави за „РИА Новости“, потврдивши да је на овакав потез био приморан.

– Наш задатак је да развијамо тенис у нашој земљи и широм света, а за то је потребно да играмо на турнирима. Тренутно је једини начин за то да играмо под заставом њихове организације и ја ц́у то правило пратити. Надам се да ц́е ово бити само привремено. Ишчекујем тренутак када будем могао да вратим заставу – рекао је Медведев.

Његов агент истиче да је ово било компромисно решење.

– Играње под заставом АТП је био компромис како би Данил и остали играчи могли да се такмиче на међународним турнирима. Наши олимпијци су били у сличној ситуацији последњих година. Овај договор представио је спремност тениског света на дијалог. То је посебно битно када се узме у обзир шта се дешава у осталим спортовима – рекао је Касил.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031