Свет

СТАНОЈЕВИЋ ОТКРИО ПАКЛЕН ПЛАН АКО РУСИ ПРОДРУ У ПРЕСТОНИЦУ: Војска минира бране како би поплавила Кијев?

Драган Станојевић, председник покрета Родољуба, отаџбине и дијаспоре, тврди да украјинска војска минира бране на Дњепру у околини Кијева, како би у случају да руска војска продре у град комплетно поплавила престоницу.

Станојевић се на почетку разговора осврнуо на преговоре у Турској и навео да не очекује много од њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Очекујем да се реше само нека хуманитарна питања пошто видимо да једна и друга страна, а посебно Кијев, декларишу за потпуно нешто супротно од онога што су захтеви Русије. Имајући у виду ситуацију у Украјини, знам да (Володимир) Зеленски, иако прихвата прву тачку да Украјина неће ући у НАТО, то неће испунити. Мислим да ће имати преврат у држави за сваки следећи пут кад буде прихватио, тако да се бојим да од тога нема ништа – рекао је Станојевић у укључењу у јутарњи програм Курир телевизије.

Станојевић тврди да украјинска војска наводно минира бране у околини Кијева.

– Добио сам информацију од својих пријатеља из Украјине да су наводно у Кијеву и области око њега миниране централе односно бране. Оне задржавају огромну количину воде Дњепра. Планирају да у случају да руска војска продре у град поплаве цео Кијев. То би било катастрофално зато што се људи крију ноћу у подрумима и метроима. То би довело до последица несагледивих размера. Надам се да до тога неће доћи – рекао је Станојевић.

Водитељка Оља Лазаревић дотакла се снимка наводног мучења руских војника, а потом упитала председника покрета Родољуба како то коментарише.

– Тај снимак ме је шокирао. Проблем је што сам ја такве снимке, чак и много горе, видео после 2014. и 2015. године, али то медији и запад нису видели. То су руски војници који су се предали. То се све дешавало у Харкову. Украјински војници су изводили руске заробљенике и пуцали им у ноге и у тело. Док су лежали, стављали су им кесе на главу и мучили их. Ми ту имамо на снимку, како ти млади момци умиру, док они то снимају. То је проткано кроз војску Украјине. Створили су једну велику антирусију. Русофобија коју чак и код нас покушавају да убаце – рекао је Станојевић.

– Какав је статус украјинских политичара који се не слажу са политиком Влоодимира Зеленског – упитала је водитељка Оља Лазаревић.

Станојевић је навео да немају статус и да је већина киднапована и мучена. Такође је додао да су медији потпуно почишћени и да се другачије мишљење не признаје.

– Замислите да су скоро сви, половина опозиције, нестали. Многи су побегли или ухапшени. Познати аналитичари су киднаповани и мучени. Мени се јавио човек који има 75 година, писац и публициста, јако популаран човек. Он је ухапшен и мучен, не дају му чак ни лекове. Његова жена позива да било ко чује о њима. Таквих је на десетине. Цео тај број украјинских политичара, који су иначе објективни, почишћен је. Преузети су њихови налози на дрштвеним мрежама и на њима сервирају причу људима. Медијски простор је у потпуности почишћен. Ако се чује за другачије мишљење, ви сте одмах проглашени за руског агента и наравно мучени и ликвидирани – рекао је Станојевић.

Извор: Курир.рс