Србија

СТИЖЕ И НОВИХ 100 ЕВРА! Исплата у три дана, пријава електронски

АКТУЕЛНА криза јесте у фокусу, али се наставља са планираним пројектима. Недавно су млади у Србији добили новчану помоћ од по 100 евра, а сада постоји и званична информација да ће добити још толико.

Право на 100 евра државне помоћи имају млади од 16 до 29 година. На листи оних који испуњавају услове биће практично сви који до краја маја напуне 16 година или они који до тада стекну држављанство Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новац ће бити исплаћен у јуну ове године и то у прва три дана месеца.

Уколико сте већ били пријављени за претходну помоћ од 100 евра коју је држава исплаћивала младима, нова пријава неће бити потребна. Изузетак су они који су у међувремену напунили 16 година или добили држављанство.

Пријава за остале биће између 16. и 31. маја. Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а цео процес је једноставан.

„Број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне“, рекао је недавно министар Синиша Мали.

Подсетимо прва државна помоћ за младе од 100 евра почела је са исплатом 1. фебруара. Тада је новац добило око 1. 017.000 младих.

 

 

Извор: Новости.рс