Свет

СТРАХ ОД РУСИЈЕ ПОТРЕСА НЕМАЧКУ! “Претња је велика” Ево шта се спрема!

У говору одржаном неколико дана након почетка рата у Украјини, Шолц је најавио да ће Немачка повећати потрошњу за одбрану на више од два одсто

Немачка би могла да купи ракетни одбрамбени систем од Израела, пишу немачки медији. Одбрамбени штит за целу територију Немачке била је једна од тема о којој су разговарали прошле недеље немачки канцелар Олаф Шолц и генерални инспектор Бундесвера Еберхард Цорн, објавио је лист “Билд ам зонтаг”, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Конкретно, говорило се о могућој набавци израелског система “Стрела три”, наводи лист. Члан парламента из редова Шолцових Социјалдемократа Андреас Шварц рекао је листу да такав систем има смисла.

– Морамо се боље заштитити од претње из Русије. За ово нам је брзо потребан противракетни одбрамбени штит за целу Немачку – рекао је он за “Билд ам зонтаг” и додао да је израелски систем “Стрела три” добро решење.

У говору одржаном неколико дана након почетка рата у Украјини, Шолц је најавио да ће Немачка повећати потрошњу за одбрану на више од два одсто своје економске производње и убризгати 100 милијарди евра. Мари-Агнес Штрак-Цимерман, шефица парламентарног одбора за одбрану, рекла је да би Немачка требало да размотри различите опције за одбрану од ракета.

– Израел производи такав систем и има смисла не само размотрити различите сценарије већ и потенцијално га купити што је пре могуће – рекла је она за телевизију Велт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг