Спорт

СТРАШНА УЦЕНА! МЕДВЕДЕВ МОРА ДА СЕ ОДРЕКНЕ РУСИЈЕ И ПУТИНА: Данилу прете ДРАКОНСКОМ КАЗНОМ ако не потпише „АНТИ-ПУТИН“ декларацију!

Данил Медведев, други тенисер света, као и његови сународници који за живот зарађују играјући тенис, прихватили су да због рата у Украјини не играју под заставом Русије, али то очигледно неће бити довољно да наставе сезону без забрана.

Најригорознији су, чини се, Енглези.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према најновијим информацијама које је британски „Експрес“ објавио, Медведев и сви остали Руси и Белоруси, као и њихове колегинице, биће суспендовани са овогодишњег Вимблдона ако не пристану да потпишу „анти-Путин“ декларацију.

О томе је говорио министар за спорт Велике Британије, Најџел Хадлстон који је поручио да је то његова жеља.

– Упутили смо захтев управним телима који се односе на појединачне спортисте да, ако желе да учествују, морају да буду независни и неутрални – и то заиста – рекао је Хадлстон, пренео „Експрес“.

Он је поручио и колико би строги могли да буду захтеви Владе Велике Британије.

– Желимо да осигурамо писаним декларацијама да неће примати новац од Путина, Русије или Белорусије, да неће давати изјаве подршке Путину, Русији или Белорусији. Ако се изјасне да су неутрални спортисти, желимо да будемо сигурни са су заиста неутрални и зато не сме да постоји никаква повезаност са Путином. Ако неки појединачни спортови одлуче да уведу потпуну забрану руским или белоруским спортистима и то ћемо да подржимо – закључио је Најџел Хадлстон.

Јасно је свима да је Данил Медведев највеће име које се суочава са ултиматумом британске Владе, иако је много људи из Русије и Белорусије, који ће испаштати због инвазије Русије на Украјину.

Зато је и пажња светских медија када је реч о захтевима у Великој Британији потпуно поклоњена управо Медведеву.

Двадесетшестогодишњи Рус је недавно по први пут у каријери стигао на прво место АТП листе, а ускоро би могао тамо и да се врати.

Почетак овогодишњег Вимблдона заказан је за 27. јун, а завршница за 10. јул, а поред руских и белоруских тенисера и тенисерки, још увек је под знаком питања појављивање Новака Ђоковића, шестоструког освајача тог турнира, због статуса о вакцинацији.

Извор: Курир спорт