Свет

СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА! Дечак (13) возио камионет, ударио у комби и убио деветоро

Двоје студената из Канаде преживело је несрећу, у стабилном су стању, али су још увек у болници.

Девет особа погинуло је у америчкој савезној држави Тексас када је тринаестогодишњи дечак за воланом камионета ударио у комби који је превозио универзитетске спортисте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Федерални истражитељи су на конференцији за новинаре у четвртак саопштили да се несрећа догодила када је на камионету којим је управљало дете експлодирала лева гума, након чега је дошло до чеоног судара са комбијем који је превозио универзитетске играче голфа.

Шест универзитетских играча голфа, укључујући једног из Португала и једног из Мексика, као и њихов тренер, погинули су у несрећи.

Двоје студената из Канаде преживело је несрећу, у стабилном су стању, али су још увек у болници.

Локални званичник службе за безбедност саобраћаја у Тексасу рекао је за АП да је у тој савензој држави нелегално да 13-годишње дете управља било каквим возилом, с обзиром да је једино дозвољено да деца, не млађа од 15 година возе под условом да су у пратњи инструктора или одрасле особе са лиценцом.

Представници америчке Националне службе за безбедност саобраћаја (НТСБ) кажу да још увек није познато којом су се брзином кретала возила када је дошло до судара недалеко од границе са Мексиком, наводећи да су се и камионет и комби запалили после ударца.

Сувозач у комбију је био 38-годишњи Хенрик Сименс, док је Форд транзит превозио чланове мушког и женског универзитетског клуба са једног турнира.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс