Свет

СТРАВИЧНО! Путинов пријатељ знао шта ће се догодити? Рекао још 2014. године

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони имао је јасне идеје о међународној политичкој сцени и њеној будућности још 2014. године.

Пријатељ руског председника Путина пре осталих је предвидео данашња дешавања, рекавши да ће се вратити Хладни рат, да ће се заледити односи између Истока и Запада те да ће доћи до несташице гаса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што се дешава је заиста опасно: повратак Хладног рата између Руске Федерације и Запада, мишљења је бивши италијански премијер Силвио Берлускони.

Када је пре осам година руска војска окупирала Крим и полуострво одвојило од Украјине, на референдуму се показало да постоји велики број русофила који су за припајање Русији, али међународна заједница то никада није прихватила и увела је економске санкције Русији.

Према Берлусконију, то је била грешка која је „пробудила успавани понос руске војске, погодила имовину 400 богатих Руса који неће више трошити новац у ЕУ и све више ће продавати своје куће на Западу“, изјавио је тада додавши да „не би требало да наставимо са новим пакетом санкција јер ћемо се тако вратити не само у Хладни већ и у ледени рат – нећемо имати ни руски гас“!

Берлускони је Путинов пријатељ више од двадесет година, много пута су се срели како приватно тако и институционално.

Данас се Силвио Берлускони не оглашава и није желео да коментарише сукоб између Русије и Украјине. Постоје претпоставке, како пишу италијански медији, да је Берлускони активирао све своје међународне контакте, пре свега оне у Француској и Русији, у нади да ће се вратити дијалог.

Ипак, Берлускони није више у центру политичких дешавања у Италији иако би многи волели да јесте, јер би могао имати кључну улогу у приближавању ставова на путу до мира.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС