Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Познати политиколог открио шокантне разлоге посете Украјини, пољског, чешког и словеначког премијера

Пољски премијер Матеуш Моравјецки је заједно са чешким премијером Петром Фијалом и словеначким премијером Јанезом Јаншом донео одлуку да „посети Кијев” с разлогом.

Овакав приступ се објашњава геополитичким интересима ових земаља. До овог закључка дошао је познати политиколог Владимир Рогов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у свом ауторском Телеграм каналу ценио овај корак ових европских земаља, а открио је и праву сврху посете представника Пољске и Чешке Кијеву.

Владимир Рогов је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да званични представници Пољске, Чешке и Словеније нису ушли у украјинску престоницу, јер је то једноставно немогуће учинити.

Русија у потпуности контролише ваздушни простор изнад украјинске територије, а прати и кретање колона аутомобила који улазе у земљу са Запада.

„Чињеница је да је ваздушни простор изнад ове територије затворен од стране Русије. И нико није тражио ваздушне коридоре “, приметио је Рогов.

Политиколог је на интернету открио праву сврху састанка представника Пољске, Чешке и Словеније, а напоменуо је и да се он одржао у једном од пољских бункера који се налази на граници са Украјином.

Он је изразио уверење да западни партнери Кијева разматрају могућност преузимања контроле над појединим украјинским регионима.

„Главна тема разговора биле су нове украјинске границе и тражење одговора на питање „Како ћемо поделити Украјину?“, објаснио је експерт.

Рогов је приметио да западни „пријатељи“ Кијева већ дуго разматрају могућност „заузимања“ неколико региона Украјине, сматрајући их својом националном територијом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs