Русија

СВЕТ У ШОКУ! После спекулација да је издао Путина и доживео шлог, огласио се Шојгу!

Руски министар одбране, Сергеј Шојгу одржао радни састанак са руководством војног ресора.

Спекулације Украјинаца да је Сергеј Шојгу добио инфаркт убрзо су се показале као нетачне, када је руски министар у суботу одржао радни састанак са руководством војног ресора и изјавио да се државни одбрамбени налог спроводи по плану, упркос потешкоћама, саопштило је у суботу Министарство одбране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одржали смо састанак са Министарством финансија о читавом низу питања у погледу извршења и буџетских обавеза за ову годину и, што је најважније, о државном налогу за одбрану. И поред тешкоћа које имамо данас, испуњавамо тај план. С обзиром на то да су буџетска средства ове године премашила претходну за 15 одсто, наравно, треба сагледати на шта треба обратити посебну пажњу приликом испуњавања задатака – рекао је министар којег су снимиле и камере.

Шојгу је такође приметио да упркос антируским санкцијама, данас ниво државних уговора износи 85 одсто.

– Настављамо са унапређењем снабдевања наоружањем и опремом кредитним средствима. Приоритети су далекометно прецизно наоружање, авијациона опрема, као и одржавање борбене готовости стратешких нуклеарних снага – нагласио је Шојгу.

Он је додао да је, имајући у виду инвазију у Украјини, 2022. године неопходно одржати зацртани темпо за снабдевање трупа напредним наоружањем, укључујући роботске системе, информатичку подршку и електронско ратовање, као и логистику.

– Такође желим да напоменем да Министарство одбране у потпуности испуњава све друштвене обавезе према особљу, узимајући у обзир донете одлуке о релевантним индексацијама. Ово се односи и на индексацију новчаних додатака војних лица, и накнада цивилног особља, и наравно, како је предвиђено нашим законодавством и војних пензионера. Осим тога, одобрене су измене Закона о ветеранима према којима се учесници специјалне војне операције у Украјини признају као борбени ветерани. Подршка ће бити пружена и рођацима ове категорије војника – додао је руски министар одбране.

Подсећамо, Сергеј Шојгу се није појавио у јавности 12 дана, због чега су кружили наводи о његовом лошем здравственом стању, а помињало се и да је руски министар одбране под истрагом руске обавештајне службе због наводне сарадње са америчком Централно обавештајном агенцијом (ЦИА).

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс