Русија

ТУГА! Убијен један од најважнијих руских генерала

Војни извор је потврдио да га је убио украјински снајпериста

Високи руски генерал Андреј Суховецки (47) погинуо је током руске инвазије на Украјину. Суховецки је био заменик команданта 41. комбиноване армије Централног војног округа Русије, а погинуо је у среду када су украјинске одбрамбене снаге одбиле руску офанзиву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руско Министарство одбране још није званично потврдило његову смрт, али га је на друштвеним мрежама објавио његов колега Сергеј Чипиљев, а такође је и неколико руских и украјинских медија потврдило ову вест.

Војни извор је потврдио да га је убио украјински снајпериста и наговестио да ће сахрана генерал-мајора – далеко највиша руска личност која је до сада погинула у сукобу – бити одржана у Русији у суботу, преноси Дејли мејл.

Кремљ је јуче признао да је 498 његових војника убијено, а 1.600 повређено током рата у Украјини. У међувремену, украјинске оружане снаге су данас саопштиле да је руска војска претрпела 9.000 жртава.

Чипиљов, из Савеза руских падобранаца, потврдио је смрт Суховецког на друштвеним мрежама раније данас као можда најдефинитивнији доказ генералове смрти.

“Са великим болом примили смо трагичну вест о смрти нашег пријатеља, генерал-мајора Андреја Александровича Суховецког у УкрајинИ Изражавамо најдубље саучешће његовој породици“, наводи се у објави.

За сада нема информација где је Суховецки убијен. Овај 47-годишњак је био високо одликован ветеран који је у октобру 2021. именован за заменика команданта 41. дивизије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Кубань 24