Србија

Ударна вест! 21 ПАО У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ ХАПШЕЊА ШИРОМ СРБИЈЕ

БЕОГРАД – У великој акцији СБПОК-а, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и полицијских службеника ПУ за Град Београд и Жандармерије, данас је ухапшена 21 особа!

Ухапшени су осумњичени да су извршили кривична дела Неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга из чл.238 и Удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346 КЗ Р. Србије, на тај начин што су, у дужем временском периоду, као припадници групе која има за циљ вршење кривичних дела у намери да обмане купце неовлашћено користили туђе ознаке, у већој количини или вредности набављали, производили, прерађивали, складиштили или стављали у промет робу са лажним обележијима познатих робних марки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осумњичени се терете да су организовали производњу, паковање, складиштење и продају на велико и мало, фалсификованих хемијских производа за домаћинство начешћих произвођача  Proktor and Gembl и Henkel и то: “ JAR (Мађарски FAIRY), FAIRY, ARIEL Professional, ARIEL Professional colour, head&shoulders (пет типова шампона), LENOR , PERSIL, Silan, Perwoll, Bref“ а чију продају су даље организовали на пијачним тезгама у Суботици, Сомбору, Новом Саду, Панчеву и Београду.

Приликом претресања станова, пословних просторија и магацина које користе осумњичени пронађена је велика количина хемијских база за прављење фалсификоване производа чије порекло и хемијски састав не одговара оригиналним а постоји вероватноћа и да су канцерогени. Такође су пронађени и фалсификати амбалажа и налепница робних марки, постројења за производњу као и штампарске припреме за фалсификовање производа.

Од осумњичених су одузета новчана средства у износу већем од 500.000 евра и 8.000.000 динара и 700.000 мађарских форинти, затим 13 скупоцених путничких аутомобила, 1 квад, 2 куће и плац на Вождовцу као и 1 стан у Панчеву.

На списку ухапшених су: Драган П. 1968) из Београда, Срђан В. (1976) из Смедерева, Синиш Р. 1977) из Новог Сада, Славиша С. (1971) из Панчева, Бајрам К. 1993) из Смедерева, Далибор Б. (1978) из Суботице, Милојко Ђ. 1956) из Београда, Слађан К. 1998) из Суботице, С. Ласла (1969) из Суботице, Илија М. 1983) из Суботице, Александар П. (1975) из Суботице, Зоран Т. (1970) из Суботице, Милан К. 1982) из Суботице, Наташ С. (1982) из Суботице, Милорад С. 1969) из Суботице, Азим А. 1977) из Новог Сада, Александар С. (1971) из Куле, Урош Т. 1989) из Новог Сада, Бојан В. (1993) из Суботице, Мирослав Б. (1956) из Оџака, Пера С. 1975) из Панчева.

Код појединих осумњичених пронађено је два пиштоља и одређена количина психоактивних супстанци (марихуана) и њима ће за наведено бити писана кривична пријава у редовном поступку.

Свим осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати у којем року ће, уз кривичне пријаве, бити спроведени надлежном тужилаштву.

Како сазнајемо, они су ухапшени у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, Основним тужилаштвима у Суботици, Новом Саду, Сомбору и Панчеву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц