Свет

УДАРНА ВEСТ! Паника у СЗО, обратили сe Украјини: „Све уништите“

СЗО препоручила је Украјини да уништи веома опасне патогене који се чувају у лабораторијама у тој земљи, како би спречила могуће цурење.

СЗО је истакла да је неколико година сарађивала са украјинским медицинским властима како би помогла у примени безбедносних пракси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У оквиру овог рада, СЗО је снажно препоручивала Министарству здравља Украјине и другим надлежним органима да униште посебно опасне патогене, како би се спречило евентуално цурење“, наводи се у електронском писму који је ова организација упутила агенцији Ројтерс.

Светска здравствена организација, међутим, није саопштила када је препорука дата, нити је дала конкретне информације о врстама патогена или токсина који се чувају у украјинским лабораторијама.

Није познато и да ли су препоруке СЗО спроведене.

Раније је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд изјавила да у Украјини постоје биолошки истраживачки објекти, као и да Кијев и Вашингтон сада раде на спречавању да материјали који су тамо акумулирани доспеју у руке руских снага.

Министарство одбране Русије је у реаговању навело да је овим речима Нуландова потврдила учешће Пентагона у војно-биолошким програмима у Украјини.

Министарство одбране Русије раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму, преноси Спутњик.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг