Свет

Ударно! АМЕРИ ПОСЛАЛИ РАТНИ БРОД УКРАЈИНЦИМА, РУСИ ГА ОДМАХ ПОТОПИЛИ? Москва саопштила детаље

Ратна морнарица Русије је 3. марта, током специјалне војне операције денацификације и демилитаризације украјинске територије, напала преостале бродове украјинске морнарице.

Као резултат напада руске флоте, потопљен је патролни брод П190 Славјанск, који се налазио у близини Одесе. Један део посаде брода је побегао, други се воде као нестали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Треба напоменути да је овај патролни брод укључен у украјинску флоту у новембру 2019. Ово је један од два отпуштена стара америчка брода класе Исланд које су САД пребациле у Украјину месец дана раније у виду војне помоћи.

Други брод, када је укључен у састав украјинске морнарице, добио је име П191 Старобилск, али његова судбина је непозната.

Ови бродови су додељени војној бази Југ (војна јединица А2238), главном објекту украјинске морнарице, који се налази у луци Одеса.

Потврђена је и информација да је истог дана на дно у луци Николајев отишао на дно понос и водећи брод украјинске морнарице фрегата „Хетман Сахајдачни“. Штавише, украјинска страна тврди да је брод потопљен, да га Руси не би добили.

Према изјави врховног команданта Оружаних снага РФ Владимира Путина, окупација Украјине није укључена у планове Москве.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs