Русија

Ударно! ОГЛАСИО СЕ ВЛАДИМИР ПУТИН: Руски председник појаснио кога је послао да ратује у Украјини, и умирио суграђане!

Председник Путин је рекао да Руси неће бити мобилисани и да нец́е бити присиљени да ратују у Украјини. Он је рекао да у сукобе нису учествовали војни обвезници и да ће бити коришћени само професионални војници.

„Наглашавам да војни обвезници не учествују у сукобима и неће учествовати. Такође неће бити додатних позива за резервне снаге“, рекао је руски председник у телевизијској поруци поводом обележавања Међународног дана жена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Десетине хиљада руских војника ушло је у Украјину од почетка сукоба 24. фебруара, а САД су саопштиле да је скоро 150.000 војника распоређено на украјинској граници пре него што је инвазија почела.

Како су недавно објавили поједини медији, према немачким обавештајним подацима прве таласе напада углавном спроводили неискусни, млади војници који су често били на служењу војног рока. Тактика би могла бити да су ове јединице чак и жртвоване да би се украјинска војска првобитно ангажовала и исцрпила у борби.

Након тога би биле распоређене нове, боље опремљене и много искусније јединице, посебно за постављање опсадних прстенова око градова, а за очекивати је, наводи БНД, да ће на крају бити заузет главни град Кијев.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Index.hr