Русија

Ударно! ПУТИН НАРЕДИО РУСКОЈ ВЛАДИ: Имате 48 сати да саставите списак…

Председник Русије потписао је указ о додатним социјалним гаранцијама припадницима војске, лицима која служе у Националној гарди Русије и члановима њихових породица

Руски председник Владимир Путин потписао је указ према којем руска влада у року од два дана треба да утврди списак земаља које предузимају „непријатељске акције“ против Русије, саопштила је прес-служба Кремља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се прецизира, влади је наложено да у року од 48 сати састави списак земаља које су увеле санкције Руској Федерацији, компанијама, организацијама и физичким лицима.

Страним држављанима и особама без држављанства са територија Луганске и Доњецке Народне Републике и из Украјине поједностављен је улазак у Русију, додала је прес-служба.

– Одобрити да од 5. марта 2022. године страни држављани и лица без држављанства са територија ЛНР, ДНР и Украјине улазе у Руску Федерацију са територија ЛНР, ДНР и Украјине и излазе из Русије у државе њиховог порекла или сталног боравка без издавања визе уз важећа документа који доказују њихов идентитет и које Руска Федерација признаје у том својству, као и уз документа која доказују њихов идентитет чији је рок важења истекао – пренела је прес-служба текст указа.

Истовремено, прес-служба Кремља саопштила је да је руски председник Владимир Путин потписао указ о додатним социјалним гаранцијама војсци и члановима њихових породица.

– Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о додатним социјалним гаранцијама припадницима војске, лицима која служе у Националној гарди Русије и члановима њихових породица – наводи се у саопштењу.

Породице руских војника који су погинули током операције у Украјини и Сирији добиће једнократну исплату од пет милиона рубаља (око 44.000 евра), наводи се у тексту указа руског председника.

Додаје се да ће рањена војна лица која учествују у операцији у ДНР, ЛНР и Украјини, као и у Сирији добити једнократну исплату у износу од три милиона рубаља.

Подсетимо, руски лидер је раније потписао два указа којима се признају Луганска и Доњецка Народна Република.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс