Свет

Ударно! РУСИ СЕ ОГЛАСИЛИ О ПОВЛАЧЕЊУ ОКО КИЈЕВА! Главни задатак готов

Портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков, рекао је да је у току „прегруписавање трупа“ око Кијева и Чернихива, дан након што су руски преговарачи рекли да ће московске снаге предузети кораке за деескалацију око два града

„У првој фази специјалне војне операције коју спроводе Оружане снаге Русије на подручју Донбаса и Украјине, планирано је да се непријатељ примора да концентрише своје снаге, ресурсе, ресурсе и војну опрему за одбрану великих насеља на тим подручјима, укључујући Кијев“, навео је Конашенков у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси кажу да су сви њихови циљеви до сада испуњени.

„Опколити их на бојном пољу и без напада на ове градове како би избегли губитке међу цивилним становништвом, нанети толики пораз оружаним формацијама кијевског режима који му не би дозволио да те снаге употреби у главном циљу операције наших оружаних снага – у Донбасу. Циљеви су испуњени.“

Украјински званичници су пријавили руско гранатирање у последња 24 сата око оба града. Амерички званичници су били скептични према руским тврдњама о деескалацији, а неки посматрачи сугеришу да би промјењиви војни циљеви Русије требало да прикрију застој на бојном пољу.

Конашенков је навео да су „главни задаци руских оружаних снага у области Кијева и Чернигова завршени”, додајући да се руске снаге прегруписавају како би „интензивирали операције у приоритетним областима и, пре свега, завршили операцију за потпуну ослобођење Донбаса“ на истоку Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Index.hr