Србија

„УТОПЉЕНИК ЋЕ СЕ УПОРЕЂИВАТИ И СА ТРАГОМ МАТЕЈА ПЕРИША“ Стручњак изнео СТРАВИЧНЕ ПОДАТКЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

Како се сазнаје, обдукција тела из Дунава је заказана, а истражитељи ће са тела узети и ДНК профил који ће упоредити са узорцима несталих особа у бази, како би се утврдио идентитет.

Након што је пецарош пронашао леш у поодмаклој фази распадања јуче у Дунаву код Костолца, појавиле су се разне спекулације о томе ко би то заправо могао бити, а стручњак открива како временски услови утичу на леш и шта све утиче на тело док плута по води.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, обдукција тела из Дунава је заказана, а истражитељи ће са тела узети и ДНК профил који ће упоредити са узорцима несталих особа у бази, како би се утврдио идентитет.

– То практично значи да ће се биолошки траг утопљеника упоређивати и са трагом Матеја Периша (27) из Сплита, који је нестао уочи дочека Нове године у Београду. Такође, ДНК ће се упоредити и са профилима жртава Вељка Беливука и његовог монструозног клана, чија тела до данас ниђу нађена – објашњава извор упознат са случајем.

Стручњак, који је желео да остане анониман, за Курир је објаснио да док се не уради ДНК анализа, не треба искључити ни једну могућност.

– То што су нечије патике биле беле боје, не значи ништа, јер су дуго у води, па је могуће да бела боја од алги и муља постане црна. Такође, то што нема одећу може да се образложи да у води има свега, па није искључено ако се негде закачио да су се поцепале панталоне и спале… То што је тело пресечено напола, не мора да значи да је то урадио човек. Може бити да је тело, док је плутало, а плутало је у средини, лицем окренутим ка дну у вертикалном положају, ударило у нешто или је неки брод налетео и пресеао га – каже стручњак:

– У реци има свега, и риба и других животиња, тако да када је тело пресечено напола оне су га изгризле и довеле до непрепознатљивости.

Саговорник, који добро познаје воду, објашњава да то што је пронађено тело у лошем стању, не мора да значи да је дуго у води.

– На леш утичу временски услови, као и шта се све налази у води. То не може нико да предвиди, па нам се на прву лопту чини да је тело годинама у води, а заправо може бити свега неколико месеци – закључује стручњак.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com