Свет

УВЕДЕНО РАТНО СТАЊЕ: Извршена четири напада дроном

Председник непризнате Републике Нагорно-Карабах Араик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода због увођења ратног стања, наведено је на Телеграм каналу званичног информативног центра НКР.

Оружане снаге Азербејџана ушле су у зону одговорности руске мировне мисије у Нагорно-Карабаху и извеле четири удара на оружане формације Нагорно-Карабаха, користећи беспилотну летелицу Бајрактар ТБ2 у близини села Фурух, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оружане снаге Азербејџана су од 24. до 25. марта, кршећи одредбе трилатералне изјаве лидера Русије, Азербејџана и Јерменије од 9. новембра 2020. године, ушле у зону одговорности руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху и поставле осматрачницу, наведено је у саопштењу, пренео је ТАСС.

Извршена су четири удара беспилотном летелицом Бајрактар ТБ2 на оружане формације Нагорно-Карабаха код Фуруха, стоји у саопштењу.

Команда руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху предузима мере за решавање заоштрене ситуације, наводи се у суботу у билтену руског војног ресора.

– Тренутно команда руског мировног контингента предузима мере за решавање ситуације и враћање трупа на првобитни положај. Азербејџанској страни је упућен апел да повуче трупе – преноси ТАСС:

Ратно стање у Нагорно-Карабаху

– Председник Републике Нагорно-Карабах Арајик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода у условима ратног стања проглашеног на територији Републике Арцах (Нагорно-Карабах)“, наводи се у саопштењу, пренела је агенција РИА Новости.

Према уредби, ограничено је право на слободу окупљања, а забрањени су и штрајкови.

– Поред тога, обуставља се рад организација које се баве пропагандом или другим активностима усмереним против одбрамбених способности и безбедности Републике Арцах – наведено је каналу Телеграм.

За примену привремених ограничења права и слобода утврђених том уредбом надлежни су Министарство унутрашњих послова и Служба националне безбедности непризнатих република.

Извор: Курир.рс/Новости