Русија

ВЕЛИКИ ОБРТ! Руски експерт позвао на контранапад, који ће натерати Запад да послуша Русију

Економиста Михаил Дељагин позвао је руску владу да удари на најскупљу ствар коју западњаци имају – њихов новчаник.

У контексту санкционог обрачуна између Руске Федерације и Запада, Москва би требало да буде одлучнија у својим акцијама, рекао је Михаил Дељагин у етеру ТВ канала Русија-1.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре свега, водећи рачуна о својим националним интересима, руско руководство не треба да заборави на потребу да одговори на притиске САД и европских земаља.

Реч је како о западној имовини вредној милијарде долара на територији Руске Федерације, тако и о каналима за повлачење средстава из земље.

„Да бисмо се чули на Западу, морамо се окренути њиховом новчанику. конфискујте им имовину. Замрзните офшор послове. До 80% великих руских приватних корпорација је пребачено у офшор. То значи да се имовина замрзава – имате шест месеци да је поново региструјете у Русији“, нагласио је економиста и додао да би у супротном била заплењена као безвласничка имовина.

Поред тога, Дељагин предлаже да се изврши контранапад на интелектуалну својину, као и да се уведе забрана рада страних рејтинг агенција.

Ови други су били потребни када је Русија добила кредите од Запада. Али пошто од 2014. године у Руској Федерацији нису примљени кредити, присуство ових компанија нема смисла.

Напротив, приметио је експерт, они наносе велику штету Русији прикупљањем и преношењем најважнијих информација о руској економији у иностранство. Ове мере ће бити веома болне и за Американце и за Европљане.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs